GE

ჩვენს შესახებ

ამბობენ, რომ საქართველო ღვინის სამშობლოა. ქართული ტრადიციული ღვინო კეთდება თიხის ჭურჭელში, რომელსაც ქვევრს უწოდებენ, რომელიც მიწაშია ჩაფლული. წარმოების ეს მეთოდი მრავალი ისტორიული სირთულე გაუძლო და გამოიყენება 8000 წლის განმავლობაში და რეგისტრირებულია იუნესკოს არამატერიალური კულტურული მემკვიდრეობის სიაში.

მიუხედავად იმისა, რომ საქართველოს მიწის ფართობი იაპონიის დაახლოებით მეხუთედია, თითოეულ რეგიონს თავისი კლიმატი და კულტურა აქვს. ზოგიერთ რეგიონს საკუთარი ენაც აქვს. ადამიანების ცხოვრების წესი განსხვავდება რეგიონიდან რეგიონში, ასევე განსხვავდება ღვინის წარმოების მეთოდები და ყურძნის ჯიშები. საქართველოს სოფლებში მეღვინეობა დიდი ხანია ყოველდღიური ცხოვრების განუყოფელი ნაწილია თითო-თითო ოჯახისა.

ღვინის ერთ ბოთლში იმდენი სხვადასხვა ხიბლი და ისტორიაა, რომ სირცხვილი იქნება, ეს ყველაფერი ერთად “ქართულ ღვინოდ” შევიტანოთ. მიგვაჩნია, რომ ეს მრავალფეროვნება არის ქართული ღვინის ხიბლის არსი.

ჩვენ შევისწავლით ქართულ ღვინოებს. საქართველოს ულამაზეს ტრადიციებსა და კულტურასთან ერთად.